Blog

FAQs

Accomodaties en verblijf

Bij de meeste accommodaties kunt u inchecken vanaf 16.00u. Bij het uitchecken dient u de accommodatie tussen 10:00 en 12:00 uur te verlaten volgens internationale regels. Per hotel kunnen de exacte in- en uitchecktijden verschillen. In Mekka en Madinah kunt u meestal inchecken na 18.00 uur.
Volgens internationale regels geldt er een inchecktijd van ca. 16.00u. Sommige accommodaties kunnen hiervan afwijken. Wanneer u bent gearriveerd bij je accommodatie dient u zich altijd te melden bij de receptie van uw hotel en of u wellicht eerder kunt inchecken. Dit is echter altijd afhankelijk van beschikbaarheid en hierop hebben wij helaas geen invloed.
Vaak is er op bestemming de mogelijkheid om (eventueel tegen een vergoeding) uw bagage in een aparte ruimte in het hotel achter te laten. Dit is een extra service die ter plaatse wordt geleverd. Hiervan gebruik maken is altijd op eigen risico. Temheed Hajj & Umrah heeft geen enkele invloed op de prijs en de kwaliteit van deze service en eventuele klachten of problemen hiermee kunnen daarom niet door Temheed Hajj & Umrah in behandeling worden genomen.
Indien er reisleiding aanwezig is op uw bestemming, dan spreekt deze altijd Engels. Alleen als u op reis gaat met een Nederlandse groep spreekt de reisleider ook Nederlands. Temheed Hajj & Umrah heeft dikwijls in Mekka en Madinah reisleiders die minimaal Arabisch en Engels spreken.
Indien u iets bent verloren of vergeten op uw bestemming adviseren wij u om rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie. Helaas beschikken wij niet over de middelen om uw achtergebleven eigendommen bij u terug te bezorgen. Eventuele kosten die berekend worden voor het retourneren van uw eigendommen zijn voor eigen rekening. Temheed Hajj & Umrah is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade van uw eigendommen.
Bent u ondanks onze inzet ontevreden over Temheed Hajj & Umrah dan kunt u dit aan ons melden. Wij hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan en streven er dan ook naar om te proberen problemen naar alle redelijkheid op te lossen.
 

Assistentie tijdens de reis en vervoer van medicatie

Indien u assistentie nodig hebt op de luchthaven dient u dit bij voorkeur zo snel mogelijk na boeking door te geven aan Temheed Hajj & Umrah. Wij zullen de luchtvaarmaatschappij op de hoogte brengen.
Uiteraard is het mogelijk een rolstoel of rollator mee te nemen, u dient dit echter wel voorafgaand aan uw vertrek door te geven aan Temheed Hajj & Umrah. Wij zullen de luchtvaarmaatschappij op de hoogte brengen.
U dient een medische verklaring in het Engels aan te vragen bij uw huisarts of apotheek, ook bekend als een medicijnpaspoort. Deze kunt u tonen mocht dit noodzakelijk zijn op de luchthaven of wanneer uw medicijnen zoekraken, dit geldt voor alle medicijnen. Indien u door uw medicijnen afwijkende bagage heeft, dient u dit vooraf aan Temheed Hajj & Umrah door te geven.

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen (opiaten) moet u een Schengenverklaring meenemen naar het buitenland als u naar een Schengenland afreist. Voor landen buiten het Schengengebied hebt u een medische verklaring nodig. Voorbeelden van medicijnen die onder de Opiumwet vallen zijn: sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen zoals valium of Seresta, ADHD-medicatie zoals Ritalin of Concerta of medicinale cannabis. U riskeert strenge straffen als je de regels overtreedt.

Bij de meeste vliegmaatschappijen is het toegestaan een slaapapneu-apparaat mee te nemen aan boord. Wel dient u hier altijd melding van te maken voorafgaand aan uw reis en dien t u ons de afmetingen, het gewicht en merk door te geven. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een medische verklaring in het Engels.
Indien u reist met een lichaamsdeel in gipsverband, dient er een medische verklaring, ondertekend door (onafhankelijke) arts, overlegd te worden bij de check-in waarin staat dat de passagier fit genoeg is om te vliegen. Het gips moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, overleg dit met uw arts.

Inchecken voor de vlucht

Online inchecken is eenvoudig en kan bij de meeste vliegmaatschappijen.

U hebt hiervoor uw reserveringsnummer of ticketnummer nodig. Dit nummer hebt u van ons ontvangen en is terug te vinden op de reispapieren die u circa 7 dagen voor vertrek van ons ontvangt.

Met dit nummer kunt u vaak ook een stoelreservering maken of extra’s als bagage bijboeken.

Bij de meeste vliegmaatschappijen kunt u zowel online inchecken als bij de incheckbalie op het vliegveld zelf. Let wel op dat het bij sommige vliegmaatschappijen verplicht is om online in te checken. Indien dit het geval is staat dit vermeld in de informatie van uw boeking.

Indien u op het vliegveld zelf wilt inchecken kunt u de volgende inchecktijden aanhouden (tenzij anders vermeld op de reisdocumenten):

  • Europese bestemmingen 2 uur van tevoren;
  • Bestemmingen buiten Europa 3 uur van tevoren.

Tijdens drukke periodes, zoals de december-, mei- en zomervakantie is het raadzaam om nog eerder aanwezig te zijn. Houdt ook altijd rekening met extra reistijd naar de luchthaven van vertrek als gevolg van eventuele files of vertragingen in het openbaar vervoer.

Bij de meeste vliegmaatschappijen is het mogelijk om een stoelreservering te maken (meestal tegen betaling). Let op: Dit is echter niet mogelijk bij een groepsboeking!

U kunt een stoel reserveren via de website van de vliegmaatschappij met uw reserveringsnummer of ticketnummer. Stoelreserveringen die medisch noodzakelijk zijn, dient u aan ons te melden.

Bij veel vliegmaatschappijen gelden de tariefgroepen baby’s (0 tot 2 jaar), kinderen (van 2 tot 10 jaar) en volwassenen (vanaf 10 jaar). Bij de boeking van een los vliegticket rekent Temheed Hajj & Umrah voor baby’s een bedrag van € 250,- en bij pakketreizen een bedrag van € 450,-.
De meeste vliegmaatschappijen rekenen een kind als baby als de leeftijd op het moment van aanvang van de reis, dus niet het moment van de boeking, de 24 maanden niet heeft bereikt. Boekt u een vliegreis met een baby, dan heeft uw baby in het vliegtuig geen recht op een eigen stoel.
Vaak wordt verwacht dat uw baby tijdens de vlucht op schoot zit. Hiervoor krijgt u een aparte gordel die u over uw eigen gordel draagt. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag één volwassene met maximaal twee baby’s vliegen. Eén kindje zit bij u op schoot, voor de ander reserveert u een stoel.
Er mag 100ml gekookt water (in een thermosfles) mee in uw handbagage. Soms is dat meer: vliegtuigmaatschappijen maken vaak een uitzondering voor ouders die met baby vliegen. Het verschilt per vliegveld of maatschappij hoe streng er wordt gecontroleerd. Ook fruithapjes of andere potjes babyvoeding mogen mee met vliegen. Tijdens de controle bij de douane kan het zijn dat u de potjes moet openmaken.
Het bijschrijven van kinderen in het paspoort van een van de twee ouders mag niet meer. Een eigen paspoort of identiteitskaart voor uw baby is dus verplicht wanneer u naar het buitenland vliegt.

Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een luchthaven als zij alleen met hun kind reizen. Bij een reis binnen het Schengengebied (de meeste Europese landen) is geen persoonscontrole, maar naar of vanuit een land buiten dit gebied wel. De Koninklijke Marechaussee moet dan bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Dit speelt vooral als een kind met slechts 1 volwassene reist en er ernstige redenen zijn om te kijken of er geen sprake is van het onwettig onttrekken aan het ouderlijk gezag.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw gemeente of de Koninklijke Marechaussee

Als uw kind een andere achternaam heeft, dan kunt u een ouderverklaring downloaden en laten tekenen door de andere ouder.

Voor baby’s zonder eigen stoel mag u meestal geen ruim- en handbagage meenemen. Dit kan per vliegmaatschappij verschillen. U kunt het beste contact op nemen met de vliegmaatschappij voor de exacte regels, omdat deze per vliegmaatschappij kunnen verschillen.
Dit ligt eraan hoeveel weken u zwanger bent. Voor alle vliegmaatschappijen geldt dat u niet meer aan boord mag als u langer dan 36 weken zwanger bent. Bent u korter dan 36 weken zwanger, neem dan contact op met Temheed Hajj & Umrah zodat wij bij de betreffende vliegmaatschappij kunnen navragen welke regels zij hanteren.
Wanneer uw vlucht is vertraagd dient u de tickets en alle documenten en betaalwijzen van bijvoorbeeld maaltijden en hotelovernachtingen te bewaren. Bij terugkomst kunt u een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Temheed Hajj & Umrah is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan met betrekking tot gemiste tijd op de bestemming.
Indien u een pakketreis (vlucht, transfer en accommodatie) bij Temheed Hajj & Umrah hebt geboekt, dan houdt dit in dat er reisleiding ter plaatse aanwezig is. De reisleider zorgt voor de nodige begeleiding tijdens uw verblijf en zorgt er ook voor dat u niet zelf uw vlucht hoeft te herbevestigen. Dit wordt voor u gedaan. Let op: Indien u een individuele (pakket)reis boekt, is er géén reisleiding ter plaatse aanwezig. In geval van nood kunt u contact opnemen met Temheed Hajj & Umrah.

Wanneer u alleen een vliegticket boekt, dient u in sommige gevallen de vlucht te herbevestigen. Indien dit van toepassing is wordt u hierover geïnformeerd door Temheed Hajj & Umrah.

Als u twee vluchten hebt geboekt met twee verschillende luchtvaartmaatschappijen en u mist uw overstap omdat uw vorige vlucht vertraagd is, krijgt u geen compensatie. Het is daarom altijd aan te raden om vluchten te boeken met dezelfde luchtvaartmaatschappij, ook al kan dit in de eerste instantie duurder uitpakken. Temheed Hajj & Umrah is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan met betrekking tot gemiste tijd op de bestemming.
Om na te gaan welke vaccinaties nodig zijn voor uw vakantiebestemming, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts, de plaatselijke GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigers. Zij beschikken over de juiste informatie om u verder te helpen.

Vlucht en bagage

De vluchttijden worden circa 7 dagen voor vertrek bekend gemaakt. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.
Temheed Hajj & Umrah werkt met verschillende gerenommeerde vliegmaatschappijen. Afhankelijk van het pakket of de wensen van onze klanten wordt er een vliegmaatschappij gekozen. In de reispapieren zal de vliegmaatschappij tevens bekend worden gemaakt.
Bij de meeste vluchten zijn maaltijden inbegrepen. Dit wordt ook vooraf aangegeven bij de boeking.
Bij de meeste vliegmaatschappijen is er ruimbagage inbegrepen. Gezien het gewicht en aantal stuks bagage kan verschillen tussen de vliegmaatschappijen en de geboekte route, wordt bij de boeking duidelijk aangegeven hoeveel bagage er mag worden meegenomen.
Elke vliegmaatschappij hanteert een eigen maximum gewicht voor het meenemen van handbagage.

Over het algemeen mag handbagage maximaal 7 kg wegen en moet deze voldoen aan de volgende afmetingen 55 x 25 x 35 cm (l x b x h).

Vanwege verscherpte veiligheidsmaatregelen mogen alleen nog maar vloeistoffen in kleine hoeveelheden door de veiligheidscontrole worden meegenomen.

Per verpakking mag dit tot maximaal 100 ml capaciteit zijn, verpakt in een transparante, hersluitbare verpakking met de voorwaarde dat er per passagier maximaal 1 liter mag worden vervoerd.

Voorbeelden van vloeistoffen: parfum, schuim, deodorant, gel, shampoo en dranken.

Op vluchten waarbij u moet overstappen op een ander toestel van dezelfde vliegmaatschappij of een toestel van een vliegmaatschappij waarmee ze een samenwerkingsverband (sharecode-overeenkomst) hebben, wordt de bagage meestal doorgelabeld. Advies is om dit na te vragen bij de incheckbalie.

Login

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Address

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Phone

Email