Inchecken voor de vlucht

Online inchecken is eenvoudig en kan bij de meeste vliegmaatschappijen.
U hebt hiervoor uw reserveringsnummer of ticketnummer nodig. Dit nummer hebt u van ons ontvangen en is terug te vinden op de reispapieren die u circa 7 dagen voor vertrek van ons ontvangt.

 

Met dit nummer kunt u vaak ook een stoelreservering maken of extra’s als bagage bijboeken.

Bij de meeste vliegmaatschappijen kunt u zowel online inchecken als bij de incheckbalie op het vliegveld zelf. Let wel op dat het bij sommige vliegmaatschappijen verplicht is om online in te checken. Indien dit het geval is staat dit vermeld in de informatie van uw boeking.

 

Indien u op het vliegveld zelf wilt inchecken kunt u de volgende inchecktijden aanhouden (tenzij anders vermeld op de reisdocumenten):

  • Europese bestemmingen 2 uur van tevoren;
  • Bestemmingen buiten Europa 3 uur van tevoren.

 

Tijdens drukke periodes, zoals de december-, mei- en zomervakantie is het raadzaam om nog eerder aanwezig te zijn. Houdt ook altijd rekening met extra reistijd naar de luchthaven van vertrek als gevolg van eventuele files of vertragingen in het openbaar vervoer.

Bij de meeste vliegmaatschappijen is het mogelijk om een stoelreservering te maken (meestal tegen betaling). Let op: Dit is echter niet mogelijk bij een groepsboeking!

U kunt een stoel reserveren via de website van de vliegmaatschappij met uw reserveringsnummer of ticketnummer. Stoelreserveringen die medisch noodzakelijk zijn, dient u aan ons te melden.

Bij veel vliegmaatschappijen gelden de tariefgroepen baby’s (tot 2 jaar), kinderen (van 2 tot 12 jaar) en volwassenen (vanaf 12 jaar). Bij de boeking van een los vliegticket rekent Temheed Hajj & Umrah voor baby’s een bedrag van € 100,- en bij pakketreizen een bedrag van € 250,-.

De meeste vliegmaatschappijen rekenen een kind als baby als de leeftijd op het moment van aanvang van de reis, dus niet het moment van de boeking, de 24 maanden niet heeft bereikt. Boekt u een vliegreis met een baby, dan heeft uw baby in het vliegtuig geen recht op een eigen stoel.

Vaak wordt verwacht dat uw baby tijdens de vlucht op schoot zit. Hiervoor krijgt u een aparte gordel die u over uw eigen gordel draagt. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag één volwassene met maximaal twee baby’s vliegen. Eén kindje zit bij u op schoot, voor de ander reserveert u een stoel.

Er mag 100ml gekookt water (in een thermosfles) mee in uw handbagage. Soms is dat meer: vliegtuigmaatschappijen maken vaak een uitzondering voor ouders die met baby vliegen. Het verschilt per vliegveld of maatschappij hoe streng er wordt gecontroleerd. Ook fruithapjes of andere potjes babyvoeding mogen mee met vliegen. Tijdens de controle bij de douane kan het zijn dat u de potjes moet openmaken.

Het bijschrijven van kinderen in het paspoort van een van de twee ouders mag niet meer. Een eigen paspoort of identiteitskaart voor uw baby is dus verplicht wanneer u naar het buitenland vliegt.

Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een luchthaven als zij alleen met hun kind reizen. Bij een reis binnen het Schengengebied (de meeste Europese landen) is geen persoonscontrole, maar naar of vanuit een land buiten dit gebied wel. De Koninklijke Marechaussee moet dan bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Dit speelt vooral als een kind met slechts 1 volwassene reist en er ernstige redenen zijn om te kijken of er geen sprake is van het onwettig onttrekken aan het ouderlijk gezag.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw gemeente of de Koninklijke Marechaussee

Als uw kind een andere achternaam heeft, dan kunt u een ouderverklaring downloaden en laten tekenen door de andere ouder.

Voor baby’s zonder eigen stoel mag u meestal geen ruim- en handbagage meenemen. Dit kan per vliegmaatschappij verschillen. U kunt het beste contact op nemen met de vliegmaatschappij voor de exacte regels, omdat deze per vliegmaatschappij kunnen verschillen.

Dit ligt eraan hoeveel weken u zwanger bent. Voor alle vliegmaatschappijen geldt dat u niet meer aan boord mag als u langer dan 36 weken zwanger bent. Bent u korter dan 36 weken zwanger, neem dan contact op met Temheed Hajj & Umrah zodat wij bij de betreffende vliegmaatschappij kunnen navragen welke regels zij hanteren.

Wanneer uw vlucht is vertraagd dient u de tickets en alle documenten en betaalwijzen van bijvoorbeeld maaltijden en hotelovernachtingen te bewaren. Bij terugkomst kunt u een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Temheed Hajj & Umrah is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan met betrekking tot gemiste tijd op de bestemming.

Indien u een pakketreis (vlucht, transfer en accommodatie) bij Temheed Hajj & Umrah hebt geboekt, dan houdt dit in dat er reisleiding ter plaatse aanwezig is. De reisleider zorgt voor de nodige begeleiding tijdens uw verblijf en zorgt er ook voor dat u niet zelf uw vlucht hoeft te herbevestigen. Dit wordt voor u gedaan. Let op: Indien u een individuele (pakket)reis boekt, is er géén reisleiding ter plaatse aanwezig. In geval van nood kunt u contact opnemen met Temheed Hajj & Umrah.

Wanneer u alleen een vliegticket boekt, dient u in sommige gevallen de vlucht te herbevestigen. Indien dit van toepassing is wordt u hierover geïnformeerd door Temheed Hajj & Umrah.

Als u twee vluchten hebt geboekt met twee verschillende luchtvaartmaatschappijen en u mist uw overstap omdat uw vorige vlucht vertraagd is, krijgt u geen compensatie. Het is daarom altijd aan te raden om vluchten te boeken met dezelfde luchtvaartmaatschappij, ook al kan dit in de eerste instantie duurder uitpakken. Temheed Hajj & Umrah is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan met betrekking tot gemiste tijd op de bestemming.

Om na te gaan welke vaccinaties nodig zijn voor uw vakantiebestemming, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts, de plaatselijke GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigers. Zij beschikken over de juiste informatie om u verder te helpen.

De regering van Saoedi Arabië stelt de vaccinatie tegen meningokokken (de veroorzaker van hersenvliesontsteking) verplicht voor alle reizigers naar Mekka. Voor de Umrah en Hadj is het meningokokken ACWY vaccin verplicht.

Voor de visumaanvraag moet een vaccinatiebewijs getoond worden waaruit blijkt dat het vaccin niet langer dan 5 jaar en niet korter dan 10 dagen voor aankomst in Saoedi-Arabië gegeven is.